Berättelser om Manne Frilans (inspirerade av frilansspelet.se)

Manne går till affären. Han behöver köpa te, ägg, mjölk och färskt bröd. På närbutiken har de en sorts butiksbakat bröd med frön på som han gillar. Särskilt gott till en kopp te.

Manne tar god tid på sig att handla. Det blir några impulsköp också och vid kassan plockar han åt sig en chokladkaka. Den kommer väl till pass på eftermiddagen när det är dags för rast. Manne går till kassan. Han letar i byxfickorna, ingen plånbok. Han letar i jackfickorna, ingen plånbok där heller. Kassörskan har redan slagit in alla varor. Men hon känner igen Manne och ler. Han får gå hem och hämta sin plånbok så sparar hon varorna vid kassan.

Manne kommer hem och packar upp varorna. Han kommer på att han kan skriva en liten betraktelse om sina vardagliga äventyr. Efter en god kopp te sätter han sig i arbetsrummet och skriver. Det blir självironiskt och lite roligt. Han skickar in sin berättelse till en novelltävling på webben.

© Louise Lindbom, Good Learning, Stockholm 2020

#frilans #frilansare #frilansspelet #goodlearning #distansutbildning #digitalaläromedel #learningbydoing #entreprenörskap #entreprenör #startaeget #seriousgaming

Lyssna på Manne Frilans del 2

Länk till Frilansspelet https://www.frilansspelet.se