Berättelser om Manne Frilans (inspirerade av frilansspelet.se)

Manne sitter i sitt arbetsrum, det är förmiddag och han känner sig rätt utvilad ändå. Vid elvatiden ringer kunden och säger att han är nöjd med synopsis men det är en del småsaker som behöver ändras. Manne tar emot feedback och inser att han måste skriva om allt igen från grunden.

Efter att samtalet är slut känner sig Manne moloken. Han vet inte riktigt varför. Det är svårt att ta emot feedback men han tränade ju mycket på det när han gick utbildningen. Han ringer Ebba och luftar sina bekymmer. Hon ger honom några bra tips. Han försöker tänka att han ska angripa uppdraget som om det var helt nytt och försöka förstå vad kunden behöver.

Manne tar en paus. Han lagar en stor kopp te och funderar över uppdraget. Kunden är en ganska ung producent som vill ha synopsis till en kortfilm som kan spelas in nu under våren. Manusarbete och nedbrytning av manus ska gå fort och han vill testa en ny ung regissör på filmen. Då tänker Manne att han ska göra det inspelningstekniskt så enkelt som möjligt utan att det blir mindre spännande. Han får en lysande idé.

© Louise Lindbom, Good Learning, Stockholm 2020

#frilans #frilansare #frilansspelet #goodlearning #distansutbildning #digitalaläromedel #learningbydoing #entreprenörskap #entreprenör #startaeget #seriousgaming

Lyssna på Manne Frilans del 7

Länk till Frilansspelet https://www.frilansspelet.se