Berättelser om Manne Frilans (inspirerade av frilansspelet.se)

Manne slår på datorn och kollar mejlen. Han går igenom mejlen. Det är en hel del skräppost som han raderar direkt. Vad folk hittar på konstiga saker. Ett mejl känner han inte igen avsändaren på men öppnar det ändå. Åh, han har vunnit novelltävlingen! Manne blir störtglad och läser vidare. Han får 2000 kr i prispengar och hans novell publiceras på novellsajten ”Min berättelse”.

Det som också gläder honom är att han ju kan använda sitt pris i sin egen marknadsföring. Manne ler för sig själv och gör upp en liten plan. Han går och lagar sig en kopp te. Det är nog dags för en liten rast. Manne går in på Facebook och läser de senaste uppdateringarna från familj och vänner.

Hans mamma har lagt ut bilder på lergods som hon har drejat och glaserat. Det är riktigt snyggt. Manne kollar på sin systers sida. Hon bor i Tyskland så de träffas inte så ofta. Hon har fått nytt jobb på ett företag som säljer matvaror på webben. Manne gratulerar.

Manne skriver om sitt pris på Facebook. Han lägger dit en snygg bild och länkar till sajten ”Min berättelse”. Nu är han nöjd och kan börja jobba med sitt pågående uppdrag igen.
© Louise Lindbom, Good Learning, Stockholm 2020

#frilans #frilansare #frilansspelet #goodlearning #distansutbildning #digitalaläromedel #learningbydoing #entreprenörskap #entreprenör #startaeget #seriousgaming

Lyssna på Manne Frilans del 3

Länk till Frilansspelet https://www.frilansspelet.se