Berättelser om Manne Frilans (inspirerade av frilansspelet.se)

Manne skriver på ett uppdrag. Det är en synopsis till en kortfilm. Han skriver om och skriver om. Han är inte nöjd. Det är svårt att skriva synopsis eftersom den ska vara så kort. Läsaren ska förstå de viktigaste händelserna i filmen men det finns intet utrymme för att verkligen beskriva händelser eller personer mer ingående. Och så måste den sälja in berättelsen så att den som läser vill gå vidare och beställa mer. Nästa steg kallas för treatment, då finns det utrymme att utveckla berättelsen mer.

Manne skriver om för artonde gången. Han är rejält frustrerad nu. Det är bäst att ta en paus och brygga sig en kopp te. Nu har Manne helt slut på inspiration. Han surfar runt på Youtube en stund och hittar några bra klipp som muntrar upp honom.

Manne tittar på klockan. Den är fem. Han måste hinna äta också. Det är bara att inse att det inte blir något biobesök med Ebba ikväll. Han kommer att få lov att jobba. Manne ringer Ebba och bokar av bion. Han lagar till en påse nudlar och slafsar i sig dem i all hast. Nu är det bara att fortsätta skriva tills det blir bra. Producenten väntar sig att ha synopsisen i sin inkorg nästa morgon. Klockan kvart i tolv skickar Manne iväg sin synopsis. Nu är han helt slut. Hoppas kunden gillar den!

© Louise Lindbom, Good Learning, Stockholm 2020

#frilans #frilansare #frilansspelet #goodlearning #distansutbildning #digitalaläromedel #learningbydoing #entreprenörskap #entreprenör #startaeget #seriousgaming

Lyssna på Manne Frilans del 6

Länk till Frilansspelet https://www.frilansspelet.se